Safespring | Safespring Backup

Safespring Backup

Med Safesprings molnbaserad backuptjänst (Backup) behöver du inte investera i egen hård- eller mjukvara. Betala bara för mängden data som sparas i tjänsten!


Ladda ner produktblad


Backup som tjänst

Safesprings Backup som tjänst (Backup) är en riktig molnbaserad backuptjänst.

Det betyder att du inte behöver investera i någon egen hård- eller mjukvara, det enda du behöver göra är att installera en klient på de maskiner du vill göra backup på. Att din data inte lämnar landet samt att vi är ett nordiskt bolag som därigenom inte omfattas av ex. Cloud Act gör att du kan känna dig ännu tryggare.


Testa tjänst Kontakta oss

Tjänsten konsumeras över internet och du betalar för mängden data som sparas i tjänsten. Faktura över förbrukning kommer månadsvis och utnyttjandet går att öka eller minska efter eget behov. Säkerheten är mycket god och självklart krypteras all data både i transport (TLS över internet) och på krypterade diskar i datacentret. Tjänsten är flexibel och lätthanterlig. Ni kan individuellt välja vilken data ni ska säkerhetskopiera och vilket backup-schema som ska gälla. Du har full kontroll över din egna data och dina kostnader.

Förutom de rena backupfunktionerna finns mycket annan funktionalitet, ex. ”Bare Machine Recovery” vilket gör det möjligt att återskapa en maskin i sin helhet, antingen på en annan fysisk hårdvara, eller till en ny virtuell maskin exempelvis i vår Compute-miljö.

Lösning för off-site backup

I det fallet att ni redan har en backuplösning lokalt så går det också att använda vår Active Archive-lösning som komplement för att lagra offsite backuper hos oss. Vår lösning stödjer S3, en de-facto standard för objektlagring, som gör den kompatibel med många backuplösningar på marknaden. Med den lösningen så kan ni öka tryggheten kring backuper avsevärt till ett förhållandevis lågt pris. Installationen är också enkel eftersom att kopplingen till vår Active Archive-lösning bara behöver konfigureras centralt på den befintliga backup servern och inte på varje maskin separat.

Upplev Safespring

Hos safespring betalar du endast för de resurser du konsumerar vilket gör att du slipper licenskostnader. Du får även testa våra tjänster utan kostnad under en period för att enkelt komma igång. Ta första steget och fyll i formuläret nedan.


Om Safespring

Safespring levererar säkra, snabba och flexibla moln- och IT-infrastrukturtjänster baserade på Open Source och öppna standarder. Vi producerar själva samtliga tjänster lokalt vilket gör det enklare för dig att uppfylla lagar och regler, samt känna dig trygg!


Få vårt nyhetsbrev