Stärk ditt företag med Safespring Compute

Med Safesprings molntjänster får ditt företag flexibiliteten att anpassa IT-infrastrukturen efter era behov. Allt levereras från säkra datahallar inom Sverige.

Svenska molntjänster

Upptäck en flexibel IT-lösning som skapar möjligheter istället för att binda upp kapital.

Med Safespring kan du skapa, starta och stoppa virtuella maskiner med bara några få enkla steg. Det är enkelt att anpassa efter dina behov tack vare vår självbetjäning och fullständiga automation.

Vad är IaaS?

Infrastruktur som en tjänst (IaaS) - Moderna lösningar för dina IT-behov

Infrastruktur som en tjänst (IaaS) är en molnbaserad tjänst som erbjuder hög nivå av flexibilitet och skalbarhet för företag. I stället för att investera i fysiska datacenter och servrar, hyr företag istället dessa resurser som en fullständigt skalbar tjänst. Detta innebär att du kan anpassa din IT-infrastruktur efter dina specifika behov och endast betalar för de resurser du faktiskt använder.

Skillnaden mellan IaaS och Co-location

IaaS skiljer sig från co-location, där företag fortfarande måste äga och underhålla sin egen fysiska utrustning, även om den är placerad i ett externt datacenter. Medan co-location kan erbjuda fördelar när det gäller anpassning och kontroll, medför det också betydande kapitalutgifter och ansvar för underhåll och uppgraderingar. Detta kan vara en stor börda för mindre företag eller de som snabbt behöver anpassa sig till föränderliga affärsmiljöer.

Med Safespring Compute, vår IaaS-lösning, har du tillgång till robust, säker och flexibel serverkapacitet när du behöver det. Oavsett om du behöver skalera upp för att hantera en topp i efterfrågan, eller snabbt lansera en ny tjänst, ger Safespring Compute dig den flexibilitet du behöver för att förbli konkurrenskraftig. Dessutom, med all data säkert lagrad inom Sveriges gränser, kan du vara säker på att ditt företag alltid uppfyller lokala dataskyddslagar.

Data Sovereignty

No vendor lock-in

Kubernetes Optimised

Open source

Open standards

Powerful automation

Dina data är säkra med oss

Vi erbjuder högsta nivå av säkerhet och tillgänglighet med våra datahallar belägna inom Sveriges gränser. Safespring Compute är flexibel, automatiserad och ger dig enklare efterlevnad av lagar och regler kring datalagring. Alla data lagras på krypterade hårddiskar.

Med Safespring Compute får du tillgång till marknadsledande molnteknologi direkt ifrån våra säkra och tillförlitliga datahallar i Sverige. Din data stannar inom landets gränser, vilket ger extra datasäkerhet.

VPN option

Med Safespring Compute kan du stärka din organisation med robusta och flexibla VPN-alternativ som WireGuard och ZeroTier. Vår automatiserade lösning för WireGuard VPN-servrar ger en säker och effektiv startpunkt för åtkomst till privata nätverk från vilken plats som helst, perfekt för företag som kräver fjärråtkomst och hög datasekretess. WireGuard erbjuder en strömlinjeformad och lättkonfigurerad VPN-arkitektur som garanterar att dina företagsdata är säkra och åtkomliga oavsett var dina anställda befinner sig.

För organisationer som söker en ännu mer skalbar VPN-lösning är ZeroTier ett utmärkt alternativ. Med ZeroTier kan du enkelt skapa virtuella nätverk med krypterade tunnlar, som möjliggör säker och omedelbar kommunikation mellan noder globalt. Denna plattform är idealisk för snabb konfiguration och enkel skalbarhet, utan behovet av traditionell VPN-hårdvara eller komplexa installationsprocesser.

På Safespring är vi stolta över att erbjuda dessa avancerade VPN-möjligheter integrerade direkt i vår Compute-plattform. Med bara några få klick kan du konfigurera och deploya en fullständig VPN-lösning som stöder både WireGuard och ZeroTier, vilket säkerställer att din organisation alltid har tillgång till säkra och flexibla nätverksalternativ.

Läs mer i vår dokumentation.

Scaleout bygger en AI-plattform

Scaleout bygger en AI-plattform

“Eftersom maskininlärning och AI-initiativ av detta slaget kräver hantering av stora mängder känslig data, är det viktigt att företag har kontroll och kan förlita sig på en pålitlig leverantör med hög datasäkerhet och integritet.”Läs Use Case

Safespring Compute benefits

Samarbeta effektivt med Safespring Compute

Vår tjänst underlättar samarbete mellan olika avdelningar eller grupper, förenklar IT-hantering och tillför effektivitet till din organisation.

Byggt på öppen källkod

Safespring Compute är byggd på Open Source, vilket möjliggör för företag och organisationer att dela på produktutvecklingen och innovation. Detta gynnar alla parter - företag, organisationer och slutanvändare.

OpenStack och Kubernetes

OpenStack och Kubernetes gör det enkelt att automatisera och skalera din applikationsuppsättning. Oavsett var du väljer att köra dina applikationer kan Safespring erbjuda en enhetlig och smidig lösning.

Även om vår plattform är baserad på öppen källkod och Linux, stödjer vi även Windows på våra virtuella maskiner. Safespring samarbetar med CloudBase för att erbjuda startklara Windows-avbildningar, så att du snabbt kan komma igång.

Upplev Safespring

Hos safespring betalar du endast för de resurser du konsumerar vilket gör att du slipper licenskostnader. Du får även testa våra tjänster utan kostnad under en period för att enkelt komma igång. Ta första steget och fyll i formuläret nedan.