Safespring S3 Storage

Safespring erbjuder snabb- eller långtidslagring för din data med hjälp av S3-protokollet, en kostnadseffektiv och säker lösning för lagring av stora mängder tillgänglig data.

Är du i behov av att lagra en stor mängd tillgänglig data? Då är objektlagring en kostnadseffektiv och säker lösning.

Safespring använder S3-protokollet som används för att lagra alla typer av objekt, vilket möjliggör användning som lagring för Internetapplikationer, säkerhetskopiering och återställning, katastrofåterställning, dataarkiv, “data lakes” för analys och hybridmolnlagring. S3 är Safesprings standard för objektlagring. Det gör att data enkelt kan laddas upp och ned från vår svenska infrastruktur, dessutom utan trafikkostnad. Tjänsten är i grunden byggd på lagringsteknologin ceph vilket gör Safespring både flexibel och robust. All data lagras dessutom på krypterade hårddiskar.

Fördelarna med Ceph

Ceph erbjuder katastrofåterställning och dataredundans genom tekniker som replikering, raderingskodning, snapshots och lagringskloning. Det gör systemet både självläkande och självhanterande och syftar till att minimera administrationstiden och andra kostnader.

Med immutable objects blir Safespring en perfekt tjänst för modern offsite backup inom Sverige. Det gör att du kan låsa data och hindra all förändring och radering under en tidsperiod som du själv väljer. Din backup är alltså säkrad och redo när du behöver den.

Safespring Storage benefits

Passar för lagring av känslig data

Hanterar din organisation känslig data som personuppgifter eller skyddsvärd information? Då är Safespring även ett juridiskt säkert alternativ som levereras från säkra datahallar med mycket hög tillgänglighet.

Storage som komplement

Safespring storage kan också vara ett bra komplement med din nuvarande lagringslösning. S3 kan användas för att lagra alla typer av objekt, vilket möjliggör användning som lagring för Internetapplikationer, säkerhetskopiering och återställning, katastrofåterställning, dataarkiv, “data lakes” för analys och hybridmolnlagring. S3 är ett gränssnitt med brett stöd vilket gör att integration kan göras från kommandorad eller inifrån befintliga program eller skript.

Grunden i Safespring Storage är Ceph

Det finns flera fördelar med att Safespring Storage är baserat på Ceph. En av de största fördelarna är att Ceph erbjuder katastrofåterställning och dataredundans genom tekniker som replikering, raderingskodning, snapshots och lagringskloning. Detta gör systemet både självläkande och självhanterande, vilket minimerar administrationstiden och andra kostnader. Dessutom är Ceph en mycket skalbar teknologi, vilket innebär att Safespring Storage kan anpassa sig efter dina lagringsbehov och växa tillsammans med ditt företag. Ceph är också en mycket pålitlig teknologi med hög tillgänglighet, vilket gör Safespring Storage till en robust och tillförlitlig lagringstjänst.

Immutable Objects Solution Brief

Upplev Safespring

Hos safespring betalar du endast för de resurser du konsumerar vilket gör att du slipper licenskostnader. Du får även testa våra tjänster utan kostnad under en period för att enkelt komma igång. Ta första steget och fyll i formuläret nedan.