Safespring Storage

Safesprings molnbaserade lagring (Storage) levereras ifrån säkra datahallar och är baserad på den marknadsledande lagringsteknologin Ceph. Läs mer!


Ladda ner white paper om S3


Objektlagring är en helt internetbaserad lagring.

Filerna kan laddas upp och ned från vår infrastruktur med klientprogramvara eller med många av de bibliotek till olika programmeringsspråk som finns skrivna.

Objektlagring är optimalt för lösningar där du kommer att behöva lagra ett stort antal filer till en låg kostnad. Testa Safespring Storage

Säkra datahallar inom landets gränser

Tjänsten levereras ifrån säkra datahallar med mycket hög tillgänglighet. Eftersom vi är ett svenskt bolag och våra molntjänster produceras i datahallar som befinner sig inom landets gränser och sorterar under den lokala lagstiftningen samt att din Data aldrig lämnar landet är det enklare att efterleva lagar och regler kring vilken data som kan lagras externt. All data lagras dessutom på krypterade hårddiskar. Tjänsten är flexibel och fullt automatiserad.

Storage som komplement

Lagringstjänsten är en objektlagringstjänst. Safespring exponerar ett S3-gränssnitt genom vilket det går att ladda upp och ner filer. S3 är ett gränssnitt med brett stöd vilket gör att integration kan göras från kommandorad eller inifrån befintliga program eller skript. Tjänsten är optimerad för stor och billig lagringsyta och lämpar sig väl för applikationer som läser eller skriver stora datamängder, typ E-arkiv eller webbapplikationer för att publicera data. Kan antingen användas av Safespring Compute eller som fristående extern lagring för någon annan applikation.

Öppet gränssnitt

Active Archive är också den tjänsten som går att kombinera med befintlig, lokal backuplösning för att lagra offsite-kopior. Med tanke på det låga priser för Active Archive så kan ni få en mycket högre trygghet till ett väldigt lågt pris.

Upplev Safespring

Hos safespring betalar du endast för de resurser du konsumerar vilket gör att du slipper licenskostnader. Du får även testa våra tjänster utan kostnad under en period för att enkelt komma igång. Ta första steget och fyll i formuläret nedan.


Safespring Logotyp

Om Safespring

Safespring levererar säkra, snabba och flexibla moln- och IT-infrastrukturtjänster baserade på Open Source och öppna standarder. Vi producerar själva samtliga tjänster lokalt vilket gör det enklare för dig att uppfylla lagar och regler, samt känna dig trygg!


Få vårt nyhetsbrev