Ett år efter Schrems II, vad har hänt?

Hur ska man tolka de olika budskapen från leverantörer och vilka praktiska metoder kan bolag redan nu börja jobba med utan att behöva byta molntjänst helt och hållet?

Vi tar upp EDPBs vägledningen efter Schrems II. Är den snabbaste vägen framåt just nu molntjänster utan amerikanska ägare eller drift? Låt oss diskutera!

En fortsättning på vårt populära samtal från den 16 juni. Var med och diskutera praktiska möjligheter efter Schrems II med en Senior Cloud Architect (Gabriel Paues) och dataskyddsombud samt It-säkerhetsexpert (Patrik Jonasson). Var står vi nu och hur kommer vi vidare?

Under ca 60 minuter pratar vi om varför organisationer som använder amerikanska molntjänster hamnat i den här juridiska situationen. Hur ska man tolka de olika budskapen från leverantörer och vilka praktiska metoder kan bolag redan nu börja jobba med utan att behöva byta molntjänst helt och hållet?

Har du frågor som rör just din situation? Ta det här tillfället och ställ dem till oss, antingen live under diskussionen eller anonymt i textform så kommer vi läsa upp dem.

Om Safespring och Gabriel

Gabriel arbetar på Safespring som levererar en hållbar molnplattform för säkra molntjänster. Idag har Safespring bland annat 17 myndigheter i sin infrastrukturtjänst.

Om It-säkerhetsbolaget och Patrik

Patrik är VD och grundare av IT-Säkerhetsbolaget AB som är en helhetsleverantör inom hållbar digitalisering med expertkompetens inom It-säkerhet, informationssäkerhet, ISO-revisioner, It-juridik och dataskydd.

Fortsätt se nästa webbinarium

Många bolag och myndigheter väljer att bygga sina säkra molntjänster på Safesprings plattform. Ta del av flera informativa webbinarium.