Musikverket skaffar flexibel lagring och backup för högupplösta bilder

“Safespring är en mycket pragmatisk och hjälpsam leverantör. Under projektet fick vi mycket hjälp med att sätta upp tjänsten precis som vi ville ha den“Musikverket har som uppgift att lagra noter, teatermanuskript och koreografidokument skapade i Sverige.

För att underlätta tillgången har ett stort digitaliseringsprojekt drivits de senaste 20 åren. Eftersom att dokumenten lagras högupplöst tar de mycket plats samtidigt som att de ska vara enkla att komma åt genom att webbgränssnitt.

Safespring Active Archive

Objektlagringstjänsten Safespring Active Archive visade sig passa perfekt eftersom att tjänsten lämpar sig väl för stora datamängder på filnivå. Safesprings tjänst används som en backuptjänst dit all data synkroniseras med jämna mellanrum, men enskilda filer kan också nås direkt utan återläsning vid behov.

"Safespring är en mycket pragmatisk och hjälpsam leverantör. Under projektet fick vi mycket hjälp med att sätta upp tjänsten precis som vi ville ha den.” – Christer Wandel, IT-ansvarig Musikverket.

Safespring Logotyp

Om Safespring

Safespring levererar säkra, snabba och flexibla moln- och IT-infrastrukturtjänster baserade på Open Source och öppna standarder. Vi producerar själva samtliga tjänster lokalt vilket gör det enklare för dig att uppfylla lagar och regler, samt känna dig trygg!


Få vårt nyhetsbrev