Meltdown: Sårbarheter i moderne mikroprosessorer

Safespring er kjent med flere sårbarheter (“Meltdown” og “Spectre”) som rammer alle operativsystemer på moderne mikroprosessorer, og som kan gjøre det mulig for en prosess å lese andre prosessers minne. Sårbarhetene rammer både personlige datamaskiner, mobile enheter og skytjenester.

For de som vil lese mer om sårbarhetene har de fått sin eget nettsted

Vi jobber med å skaffe oss oversikt over omfanget, og vil i dagene fremover oppdatere systemene våre med tilgjengelige sikkerhetsoppdateringer. Dette vil påvirke kundene våre i forskjellig grad, i hovedsak som omstart av kjørende systemer. Vi anbefaler at man følger med på vår statusside.

Anbefaling til kunder

Vi anbefaler at alle sørger for å holde operativsystemer oppdatert, og installere patcher fra leverandører. For de fleste linux-distroer er det sluppet oppdateringer som dekker enkelte av sårbarhetene. For Windows vil det komme oppdateringer snart.

Informasjon fra RedHat

Safespring som skyleverandør

Safespring produserer skytjenester lokalt fra datasentre i Norge og Sverige. Våre tjenester er tilgjengelige for alle universiteter, høgskoler og utdanningsinstitusjoner gjennom avtaler med Uninett i Norge og Sunet i Sverige. Som skyleverandør er vi opptatt av å levere tjenester med høyt sikkerhetsnivå. Gjennom å levere tjenester fra lokale datasenter, og med dedikerte ressurser til målgruppen vår, bidrar vi til å begrense påvirkningen fra denne typen sårbarheter.

Oppdatert status:

Fredag 5. januar

Vi har i løpet av dagen bygget ny kjerne og konfigurasjon for compute hosts. Vi vil teste denne grundig før vi setter den i produksjon.

Det har blitt publisert oppdatert informasjon fra qemu, og vi mener at patching av kjernen på compute hosts foreløpig skal være tilstrekkelig.

Mandag 8 januar

Vi har i løpet av dagen oppdatert test-systemer med patchet kjerne, og kjører disse med last. Så snart vi har verifisert at ny kjerne oppfører seg som forventet vil vi fortløpende oppdatere compute-noder på datasentrene i Norge og Sverige.

Tirsdag 9 januar

Patchingen av datasenteret i Norge ble fullført i løpet av dagen.

Onsdag 10. januar

Vi fortsetter patching av datasenteret i Sverige.

Torsdag 11. januar

Sikkerhetspatching ferdigstilt i går kveld - for denne gang. Vi følger med videre, vær trygg!

Lenker til mer informasjon

Safespring Logotyp
KONTAKTA SAFESPRING