Hosted Server vs IaaS

Lär dig om skillnaden mellan hosted server och IaaS (Infrastructure as a Service) och upptäck varför IaaS kan vara en bättre lösning för dina behov.

Letar du efter den bästa hosted servern för dina program eller tjänster? Varför inte överväga en Infrastructure as a Service (IaaS) istället med bästa cloud storage servicen på marknaden?

I denna artikel tittar vi närmare på vad en hosted server och IaaS är, samt varför IaaS kan vara en bättre lösning för dina behov, speciellt när det kommer till hosting and server.

Vad är en Hosted Server?

En hosted server är en tjänst där en extern leverantör tillhandahåller en fysisk server som är placerad i deras datacenter. Kunden har tillgång till servern via ett webbgränssnitt och får en viss mängd bandbredd, minne och lagringskapacitet. Kunden äger inte själv servern och är inte ansvarig för dess underhåll.

Vad är Infrastructure as a Service (IaaS)?

IaaS är en tjänst där en leverantör tillhandahåller en virtuell infrastruktur som inkluderar virtuella servrar, lagring, nätverk och andra resurser som kunden behöver för att driva sina program eller tjänster. Kunden har kontroll över virtuella resurserna och kan skala upp eller ned beroende på sina behov. Kunden äger inte själv den fysiska infrastrukturen, men är ansvarig för driften av den virtuella infrastrukturen.

Fördelar med IaaS

Det finns många fördelar med IaaS jämfört med en hosted server:

Med IaaS kan du dra nytta av dessa fördelar och få en “best server for hosting”. Så, om du letar efter den bästa hosted servern, överväg att välja en cloud service istället. Du kommer inte att ångra dig!

Kom igång med Safespring Compute

Kom igång med Safespring Compute

Safespring Compute ger dig en flexibel och skalbar virtuell maskintjänst med automatisering och självbetjäning och levereras från säkra datahallar i Sverige.Läs mer