Data som arkiveras i 500 år ska bli smidigare och säkrare att nå digitalt

Fredric Wallsten

Fredric Wallsten

CEO, Safespring

Piql och Safespring i nytt sammarbete

Piql, som är känt för att arkivera data säkert offline i århundraden, kan nu erbjuda sina kunder en ny standard för högkvalitativ onlinelagring och tillgång till offlinefiler genom Safesprings molntjänst.

”Det här samarbetet gör det enkelt för våra kunder att följa lokala lagar och regler och samtidigt hänga med i digitaliseringen av statliga institutioner och företag som pågår just nu” — Fredric Wallsten, VD på Safespring.

Rune Bjerkestrand, VD för Piql, säger att detta är ett naturligt partnerskap eftersom båda företagen fokuserar på säker lagring av data.

”Den här tjänsten utökar vår säkra lagring till en onlinemiljö, utöver vårt offline-system, vilket ger höghastighetsåtkomst för alla klieners arkiverade data,” — Rune Bjerkestrand, VD på Piql.

Den nya tjänsten integreras smidigt i Piqls arbetsflöde. Kunder kan njuta av omedelbar åtkomst till digitala filer eller arkivpaket genom att aktivera alternativet “Piql onlinelagring”. Alla filer laddas automatiskt in till ett säkert datacenter i Norge. Filerna blir tillgängliga genom samma användargränssnitt som Piqls offlinefiler.

”Tjänsten är optimerad för kunder som behöver enkel åtkomst och lagrar stort antal filer till låg kostnad, som e-arkiv, myndigheter eller webbapplikationer för att publicera data. Det finns inga förskott eller överföringskostnader, kunderna betalar endast för datat som lagras i tjänsten”, säger Rune.

Både Piql och Safespring är engagerade i att tillhandahålla säkra, högkvalitativa datalagringstjänster och detta samarbete stärker dessa tjänster.

Det här är Piql

Piql erbjuder datalagring offline på microfilm som ska hålla i 500 år. Datan lagras i arkiv på Svalbard. Deras ambition är att omforma digitalt bevarande, med ett holistiskt tillvägagångssätt.

Lösningen är utformad för att upprätthålla integriteten hos datan samtidigt som den säkerställer att datan kan reproduceras i framtiden. Piql säkrar din värdefulla data och gör den tillgänglig oavsett den tekniska utvecklingen i framtiden.